VD UK: The GA
Wat betreft de vakdidactiek Aardrijkskunde kijken we in Nederland regelmatig naar de Engelse collega’s. De Engelse vakvereniging The Geographical Association speelt daarbij een belangrijke rol.

De Geographical associaition heeft verschillende Special Interesct Groups , waaronder één voor Fysische Geografie die zich inzet voor Fysische Geografie en Geologie on het onderwijs en vrijwel ieder jaar met boeiende workshops komen op de Annual Conference. (De Physical Geography Interest Group webpagina van de GA >>>>>)
Aardrijkskunde docenten die al een tijdje lesgeven kennen waarschijnlijk wel het werk van David Leat (Thinking Through Geography). Ik heb daar vaker aandacht besteed op de Docentengeobronnen. Het belangrijkste platform voor hem en zijn projecten eind jaren 90 waren de jaarlijkse conferenties van de Geographical Association.
Maar ook het werk van de Londense Hoogleraar David Lambert vond zijn weg via de GA conferenties . Een voorbeeld daarvan is het Geocapabilities project En als laatste noem ik de werkzaamheden van Duncan Hawley en de Physical Geography Special Interest Group. Hij was van enorme inspiratie bij het Geowerkvormen project David Leat maakte ik mee op de jaarlijkse GA conferentie in 2000 en 2002 bij inspirerende workshops , David Lambert ontmoette ik later op GA conferenties en bij Geocapabilities bijeenkomsten. Duncan Hawley zag ik bezig op workshops in 2011, 2013 en 2015 met titels als Physical impact: sudden or slow? Kortom enorm veel inspiratie heb ik (en veel andere collega’s) opgedaan op de GA in de afgelopen 20 jaar op de GA Annual Conference. |
|

Duncan Hawley van de GA Physical Geography SIG in actie in Amsterdam op de Betapartners bijeenkomst over Geowerkvormen